Hundeforsikring 2017-06-28T10:22:10+00:00

Det er lovpligtigt, at du tegner en ansvarsforsikring for din hund. Hvalpe er dækket under moderens forsikring indtil de er 4 måneder gamle.

IDL Forsikring sørger for, at du forsikres efter den til enhver tid gældende lovgivning. Vi har en lovpligtig ansvarsforsikring, der desuden kan udvides med en udvidet ansvarsforsikring.

Ansvarsforsikring, loven kræver at du har en ansvarsforsikring for din hund. Denne forsikring dækker skader som din hund forvolder på andre personer (op til 10 mio. kr.) eller deres ting (op til 10 mio. kr.).

”Den samlede erstatning kan dog ikke overstige kr. 10. mio. på et år.”

– Tilvalg

Forsikringen har følgende muligheder for tilvalg:

Udvidet ansvarsforsikring, (Figurantdækning): Forsikringen dækker skader din hund forvolder på f.eks. instruktører og dommere ved træning, dressurkursus, konkurrencer og lignende.
Disse skader er ikke omfattet af den lovpligtige ansvarsforsikring – derfor kræver arrangørerne normalt en udvidet ansvarsforsikring.

Går du ikke til træning med din hund, kan du til at starte med, nøjes med at oprette den lovpligtige hunde-ansvarsforsikring. Begynder du at træne med din hund, kan forsikringen sidenhen udvides til at omfatte ”figurantdækning”, d.v.s udvidet ansvarsforsikring mod en beskeden tillægspræmie.